Vrei sa arati perfect in costumul de baie? Atunci respecta prima si cea mai simpla regula a unui regim alimentar.

Dr. Paul Dragomir, medic primar gastroenterologie: "Persoana respectiva trebuie sa manance de asa natura incat sa nu astepte sa i de faca foame. Sa manance la ore fixe, sa aiba mai degraba mai multe mese mici".

Mesele mici trebuie sa contina 100 de grame de carne sau 100 de grame de branza sau un ou fiert alaturi de o salata. Daca vrei sa renunti la o masa, consuma inainte 100 de grame dintr-un aliment hipernutritiv. Este vorba de midii sau de o banala conserva de sardine in suc propriu. Acestea tin de foame si 5-6 ore.

"Niciun regim de slabire nu se bazeaza pe faptul de a nu manca, in toate regimurile de slabire pacientul trebuie sa manance o cantitate mica", explica dr. Paul Dragomir.

Daca apare totusi foamea, mananca multe legume, dar si ciupeci gratinate. Rosiile, dovleceii, vinetele si ciupercile au mai putin de 20 de kilocalorii la suta de grame. Daca te infometezi, organismul va fi agresat.

Dr. Catrinel Macovei, medic primar diabet si nutritie: "Incercam sa pacalim corpul dandu-i foart putine calorii cu diete foarte agresive, infometindu-l, ori obligindu-l sa-si consume din rezerve. Aceste diete functioneaza, dar doar pe perioadele scurte cat le tinem". Iar rezultatul este, in fapt, o crestere in greutate, alaturi de alte probleme.

Vezi mai multe sfaturi de la Oana Cuzino si cei doi nutritionisti consultati de ea in reportajul video de mai jos: