„Fizic, nu am putut concura. Din punct de vedere mental nu am simțit că fac parte din aceeași ligă cu cei mai buni jucători. Dar am făcut niște schimbări și asta a transformat totul. Acest lucru nu a fost magic. Etica muncii a fost mereu acolo, începând de la șase ani și geanta de tenis perfect împachetată”, a afirmat sportivul sârb.

Apoi, el a dat detalii despre ce mănâncă dimineața, afirmând că evită glutenul și produsele de origine animală, chiar dacă nu se consideră vegan sau vegetarian.

„Mănânc foarte multe fructe şi salate în prima parte a zilei. Nu-mi place să consum alimente care au nevoie de multă energie pentru a fi digerate, mai ales în prima parte a zilei, deoarece atunci am nevoie de toată energia mea la antrenament. Aşa că mă hrănesc light şi adaug, de cele mai multe ori, cereale precum quinoa sau orez sălbatic. Mai mănânc şi cartofi dulci sau normali, la aburi sau fierţi”, a spus Novak Djokovic despre masa lui de dimineață.

Campionul de la Wimbledon a mai dezvăluit că, imediat după ce se trezește, bea un pahar de apă caldă cu lămâie, dar și un suc extras din țelină. Apoi, el consumă și un smoothie pe bază de plante verzi, cum ar fi algele, şi fructe.