Conform nutriţionistului  Florin Bălănică putem mânca dulciuri dimineața, fără să ne îngrășăm. În a doua parte a zilei nu este însă recomandat să consumăm dulciuri pentru că acestea pot aduce kilograme în plus. 

"Dacă ne raportăm la funcționalitatea metabolismului, ora de dimineață este foarte potrivită pentru o porție mică de dulciuri. Întotdeauna trebuie să știm că dacă vrem să consumăm alimente bogate în calorii, cum ar fi prăjiturile sau alimentele grase, le consumăm în prima parte a zilei, când metabolismul este în creștere, nu în partea a doua a zilei, când metabolismul este în descreștere, adică fix invers de cum face marea majoritate a oamenilor, așa că undeva în intervalul 7-10 dimineața putem să consumăm și o prăjitură, putem să consumăm și ceva tablete de ciocolată, și o clătită.

 Prețul plătit va fi mult mai mic dacă aceleași lucru se va întâmpla după ora 20:00.", a declarat nutriționistul Florin Bălănică.

Dulciuri după antrenamentul la sala de fitness 

Astfel, conform specialiştilor, prima parte a zilei este ideală pentru consumul de dulciuri. Acestea nu trebuie consumate pe stomacul gol deoarece pot afecta pancreasul. Metabolismul este mai accelerat în prima parte a zilei. 

De asemenea, dulciurile pot fi consumate şi înainte de antrenamentul în sala de fitness. Grăsimea nu se va depune, dacă faci exerciţii fizice.