În trending, prăjitura cu nume haios este urmată pe locul doi de varza murată, iar bronzul este luat de rețeta de banana bread.

În top 10 al căutărilor anului 2021 se mai regăsesc următoarele preparate: gem de gutui, lasagna, salam de biscuiți, eclere, spanac, cremă de zahăr ars, macarons.

Desertul pufos cu nume haios a înnebunit internetul Povestea prăjiturii devenită fenomen!

Prăjitura cu nume neconvențional „Să fac spume dacă știu” a luat cu asalt Tik-Tok-ul românesc la începutul acestui an. Numeroși bloggeri culinari au început de atunci să încerce să reproducă desertul.

O glumă între o mamă şi fiul ei s-a transformat într-un trend naţional în România. Sintagma vine de la o reacție a unei mame, care, întrebată de fiul său cum anume se numește prăjitura pe care a făcut-o, aceasta răspunde „Să fac spume dacă știu„.

Clipul cu pricina, mai jos:

@raducanu__siculae

nu stiu ce a facut mama da e bun rau. #vapupamama #mamaluialex

♬ sunet original - raducanu_siculae

Prăjitura „Să fac spume dacă ştiu” este, de fapt, o budincă fină şi cremoasă. Nu necesită multe ingrediente şi nici mult timp petrecut în bucătărie. 

Rețeta este destul de simplă, ușor de preparat și are ca ingrediente următoarele:

125 grame de unt

1 litru de lapte

200 grame de făină

200 grame de zahăr

cacao

vanilie sau rom

Modul de preparare:

Într-o cratiță se pune untul la topit. După ce s-a lichefiat, se adaugă făina și se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi laptele, treptat. După ce s-a încorporat și zahărul în compoziție, se mestecă bine cu lingura de lemn până când se îngroașă ca o budincă. Dacă se formează cocoloașe, pot fi sparte cu un blender vertical.

Budinca se pune în două boluri. Într-o jumătate se pune cacao și se încorporează în compoziție. În cealaltă se adaugă esența de vanilie. Într-un bol mai mare, sau in alte două boluri mici, se pune întâi budinca de vanilie, peste care se adaugă cea de cacao, în proporții egale, apoi se lasă la răcit, în frigider, peste noapte.

Când este rece se pudrează cacao deasupra iar desertul este gata!

Foto: captură YouTube