În emisiunea „Share în bucate”, Majda ne explică, pas cu pas, cum poți pregăti un tort simplu, dar care arată ca unul festiv. 

Ingrediente:

Blat 

200 g făină 

180 g zahăr

6 ouă 

1 plic praf de copt

coaja de la 1 lămâie 

1 plic zahăr vanilat

8 linguri ulei 

esență de vanilie

Cremă 

500 ml smântână pentru frișcă LaDORNA 35 % grăsime

500 g mascarpone

750 g fructe de pădure

250 ml apă

250 g zahăr pudră

compot de vișine

esență vanilie

Mod de preparare 

Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Adăugăm zahărul peste albușuri și mixăm până când se transformă într-o spumă tare. Gălbenușurile le amestecăm cu 8 linguri de ulei și cu o linguriță de esență de vanilie. Peste spuma de albușuri turnăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm ușor. Apoi adăugăm făina și praful de copt. 

Pentru cremă, Majda ne sugerează să folosim 500 g mascarpone, foarte rece, 250 de grame de zahăr pudră și 500 ml smântână pentru frișcă LaDORNA cu 35% grăsime (ținută minim 12 ore la ore la frigider). Smântâna pentru frișcă LaDORNA este un produs natural, obținut din lapte de vacă, cu o textură cremoasă și fină, perfectă pentru orice desert. Se găsește la gramaje de 1 l, 500 ml, 200 ml și spray (pentru décor). 

Majda bate cu mixerul frișca lichidă, aproximativ 7 minute, până când obține o consistență pufoasă. Apoi se ocupă de curățarea fructelor. Pot fi folosite căpșuni, coacăze, zmeură, afine etc. 

Pasul următor este amestecarea brânzei mascarpone cu zahărul și adăugarea cremei de frișcă. 

Taie apoi blatul în trei părți egale. Însiropează foile cu compot de vișine și le unge cu crema obținută. După fiecare strat, pune câteva fructe de pădure. 

Pentru decor, Majda folosește fructe de pădure întregi și frișcă spray LaDORNA.

Vezi mai multe detalii în materialul video de mai jos.

Articol sustiunt de LaDORNA la final