Ingrediente: 

500 g fidea pentru kadayif

30 ml apă de trandafiri

200 g zahăr

400 ml apă

5 ml zeamă de lămâie

500 ml frișcă lichidă LaDORNA 35% grăsime

100 g fistic și nuci caramelizate

200 g unt

40 ml suc de la o portocală

 

Modul de preparare:

Pune kadayiful (fideaua) într-o tavă, după ce îl rupi în bucăți mai mici. Topește untul, apoi toarnă-l peste kadayif. Lasă tava la cuptor, la 180 °C, pentru 10 minute. Între timp, agită cutia de frișcă lichidă LaDORNA 35% grăsime, ținută în prealabil la rece, după care mixeaz-o cu zahărul până când obții o consistență pufoasă (3 minute la viteză medie, apoi la viteză mai mare). În 10 minute ar trebuie să fie gata. Ține bolul 30 de minute în frigider. 

Pentru sirop, fierbe apa cu zahărul, după care adaugă apa de trandafiri, sucul de lămâie și portocală. Caramelizează nucile într-o tigaie în care ai pus puțin zahăr, iar când sunt gata pune-le pe o hârtie de copt și lasă-le să se răcească. Apoi mărunțește-le. 

Când kadayiful s-a rumenit, toarnă peste acesta siropul fierbinte. Trebuie să aștepți ca să se răcească, după care poți pune nucile caramelizate și frișca. 

Prajitura trebuie ținută la figider aproximativ 12 ore. 

Urmărește rețeta pas cu pas în materialul video:

Poftă bună!