Stii deja ca sarea joaca rolul de potentiator de arome si are puterea de a face ingredientele sa straluceasca. Poti face din ea ingredient cheie in retete delicioase: de la cartofi in crusta sarata pana la cubulete de caramel sarat sau biscutiti condimentati. In functie de tipul de sare folosit: Kosher, de Himalaya sau sare de mare, rezultatul si gustul sunt diferite.
Iti dam cele mai bune idei de folosire a sarii in retete.
Citeste si: Gatitul pe bloc de sare: tot ce trebuie sa stii despre aceasta metoda
1. Foloseste-o in combinatie cu otet si toarna acest amestec peste cartofi prajiti sau orice legume coapte. Rezultatul va fi uimitor.
2. Combina doua dintre cele mai folosite condimente: sare si piper pentru a da un gust nou aluaturilor de biscuiti sau placinte cu carne si legume.
3. O combinatie celebra folosita mai ales in cofetaria frantuzeasca este carmel si sare. Nu numai caramelul sarat ascuns in creme sau glasaje de prajituri poate face senzatie. Pregateste carmele decorate cu cristale de sare grunjoasa pentru un gust intens si o senzatie gustativa unica.