De ce este bine să pui sare în lapte, potrivit lui Jamie Oliver

Trucurile celebrului bucătar au devenit literă de lege în bucătărie pentru multe gospodine, iar acesta probabil că nu va face excepţie.

Jamie Oliver, recunoscut pentru nenumăratele sfaturi culinare adoptate şi de chefi renumiţi, dar şi de cei care pur şi simplu iubesc să gătească la ei acasă, a dezvăluit că înainte de a consuma laptele este indicat să îi pui şi un pic de sare. Motivul? Laptele dulce va rămâne într-o stare bună mai mult timp dacă adaugi în sticlă sau în cutie un praf de sare imediat după deschidere.

Sarea pusă în lapte nu este un obicei chiar nou, doar unul care s-a pierdut pe drum. Cine a avut bunici la ţară ştie, de exemplu, că aceştia puneau puţină sare în laptele muls de la vacă înainte să îl consume şi obişnuiau să facă la fel şi cu laptele pe care îl dădeau copiilor. Pe lângă faptul că îi dădea un alt gust, mulţi considerau că astfel îi fereau pe cei mici de limbrici şi alţi paraziţi intestinali. Deşi această metodă nu pare să aibă vreun suport ştiinţific, obiceiul s-a transmis din generaţie în generaţie în multe familii, cu toate că este destul de controversat, medicii nerecomandând suplimente de sare la copiii mici.

Alte trucuri de la Jamie Oliver

Celebru în întreaga lume, Jamie Oliver a uimit nu o dată cu sfaturile sale despre alimente.

Spre exemplu, de la el am aflat că pâinea poate rămâne proaspătă mai mult timp dacă este păstrată în pungi de hârtie sau înfăşurată în hârtie pentru copt, alături de o ţelină proaspătă.

Sosurile prea uleioase pot fi "salvate" cu un cub de gheaţă care va face grăsimea să se coaguleze şi să poată fi, astfel, mai uşor îndepărtată. Tot de la Jamie Oliver citire, o mâncare care a ieşit prea sărată poate fi "reparată" în aproximativ 20 de minute, cu ajutorul unui cartof întreg, curăţat, care odată pus în ea va absorbi excesul de sare.

Când vrei să scurtezi timpul de preparare al unor mâncăruri, dar trebuie să mai adaugi apă pentru finalizarea procesului, foloseşte mereu apă fiartă în prealabil. Apa rece adăugată într-o oală cu ciorbă, de exemplu, va răci tot conţinutul şi va dura până când va ajunge din nou la punctul de fierbere; în plus, există alimente care se pot întări atunci când adaugi apă rece peste ele în timpul fierberii, cum este fasolea.