Sfaturile sale au devenit foarte valoroase pentru multe persoane, iar unul dintre ele este acum foarte practicat, și anume adăugarea de sare în cea. 

Nu este prima dată când auzim această sugestie și mulți experți au recomandat același lucru atunci în ceea ce privește cafeaua. 

Într-un articol din New Scientist, scris chiar de autoare, Francl explică faptul că "deși poate părea ciudată, ideea de a adăuga un vârf de cuțit de sare în ceai pentru a reduce amărăciunea își are rădăcinile în știință". 

Ionul de sodiu interacționează cu mecanismul chimic care produce percepția unui gust amar", spune ea. 

OMS recomandă reducerea consumului de sare

Dincolo de îndoielile, respingerile sau glumele pe care le-a stârnit această propunere, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este foarte serioasă în ceea ce privește excesul de sodiu din alimentația noastră. După cum informează OMS, consumul mediu de sare la nivel mondial pentru adulți este de 4.310 miligrame pe zi, echivalentul a 10,78 grame de sare pe zi. Această cantitate este mai mult decât dublă față de cea recomandată pentru adulți, care ar fi de mai puțin de 2.000 de miligrame pe zi de sodiu, echivalentul a mai puțin de 5 grame pe zi de sare.

Dietele bogate în sodiu duc la creșterea tensiunii arteriale, la creșterea riscului de boli cardiovasculare, cancer gastric și obezitate, printre alte afecțiuni. Potrivit cifrelor OMS, 1,89 milioane de decese pe an sunt asociate cu consumul excesiv de sodiu. De aici insistența și importanța reducerii consumului de sodiu în viața noastră de zi cu zi.

Tags: cafea, sare