Ceea ce le zădărnicește, de obicei, toate planurile, este faptul că multe ouă se crapă la fiert, înainte de a fi vopsite, uneori chiar imperceptibil. Rezultatul: ouă de Paște vopsite și pe interior, nu doar la exterior. Iată, însă, cum fierbi ouă fără să se spargă!

Dacă atunci când fierbi ouăle coaja lor se crapă și te trezești cu albușul plutind prin apă, înseamnă că ai făcut ceva greșit. Și nimic nu e mai neplăcut decât să repeți greșeala chiar cu ouăle pe care le vopsești pentru Paște.

Câteva trucuri aplicate chiar de experții în bucătărie îți vor salva, însă, onoarea de gospodină desăvârșită.

Scoate ouăle din frigider cu câteva ore înainte de a le pune la fiert. Dacă le aduci la temperatura camerei, ele nu se vor mai crăpa atunci când le pui în apă, din cauza diferenței prea mari de temperatură.

Nu pune ouăle direct în apă fiartă, mai ales dacă sunt scose direct din frigider. Fix acela este momentul în care coaja oului se va fisura. Pune-le mai întâi în oală, pune apoi apă rece, până când ouăle sunt complet acoperite și abia apoi pune oala pe foc. Astfel, ouăle vor suporta foarte bine înfierbântarea apei și nu se vor mai sparge.

Cum obții ouă fierte tari, fără emoții

O altă dilemă a multor gospodine este cum pot obține ouă fierte cu gălbenușul tare; din păcate asta este o altă chestiune care le dă multe bătăi de cap.

Ei bine, iată care este mișcarea „secretă”: ouăle se lasă în apa care fierbe încă 10 minute după ce a început să clocotească. Apoi stinge focul și mută oala de pe ochiul aragazului care este încă încins și face ca apa să nu se oprească din fierbere. Așa vei avea și ouă tari, și coaja lor intactă.

Pentru ca ouăle să se poată curăța ușor după ce le ciocniți, este indicat să le muți din oala in care au fiert direct în apă rece.

Tags: oua, oua paste, Paste