Ouăle sunt o sursă bună de proteine și unul dintre cele mai dense alimente din punct de vedere nutritiv. Acestea conțin vitaminele A, B, D și E, precum și calciu, iod și seleniu.

Cu toate acestea, acest aliment nu este inclus în dietele vegane și există multe alternative pentru a-l înlocui și a completa rețetele. Neincluderea ouălor în preparate poate fi din diverse motive legate de alergii ori intoleranță.

Oul în preparatele de copt are rol de liant, adică leagă ingredientele între ele pentru ca acestea să nu se disperseze, mai ales la prepararea prăjiturilor sau a biscuiților, deoarece reușește să le dea și o textură spongioasă. 

Ouăle sunt, de asemenea, folosite pentru a da luciu produselor de patiserie. În alte preparate oul asigură umiditatea. Iată două ingrediente pe care le poți folosi ca înlocuitori în următoarea ta rețetă.

Piure de mere sau de banane

Aceste două opțiuni de piure de fructe vă vor ajuta să continuați cu rețeta inițială a preparatului dumneavoastră, această alternativă fiind ideală pentru rețetele de copt. Luați în considerare faptul că gustul fructelor poate modifica rezultatul final al rețetei, așa că este recomandat ca acestea să fie incluse în preparatele dulci. Pentru a înlocui un ou, este nevoie de ¼ cană de piure, ceea ce reprezintă aproximativ 65 g de piure de fructe.

Oțet de cidru de mere și bicarbonat de sodiu

Aceste două ingrediente pot fi salvarea pentru prepararea clătitelor, prăjiturilor, biscuiților sau fursecurilor. Amestecarea oțetului cu bicarbonatul de sodiu produce o reacție chimică care va face produsele de patiserie mai ușoare și mai aerisite, aceeași funcție pe care o are oul în acest tip de rețetă. Pentru a înlocui un ou întreg, aveți nevoie de 7 grame de bicarbonat de sodiu, aproximativ o linguriță, și de 15 mililitri de oțet de mere, ceea ce corespunde unei linguri.