Pastele pot avea o durată de viață mai lungă în frigider, așa că le puteți valorifica la maximum și nu veți mai fi nevoiți să le aruncați la gunoi urmând acest truc.  

Pastele pot rezista în frigider între 3 și 4 zile în condiții perfecte. Acest termen variază însă dacă sunt acoperite cu sos. Avem tendința de a o depozita pastele cu sos pentru a preveni uscarea, deși, în realitate, le eliminăm termenul de valabilitate. În mod ideal, însă, ar trebui să facem doar cantitatea potrivită de paste. Păstrarea pastelor nefolosite bine acoperite în frigider poate prelungi durata de valabilitate a acestui aliment.

Un grup de oameni de știință lucrează pentru a prelungi durata de valabilitate a pastelor proaspete. Până în prezent, au reușit să le mențină în stare perfectă timp de 120 de zile.

Revista Frontiers in Microbiology este locul în care a fost publicat un studiu bazat pe apariția probioticelor naturale în paste. Aceste elemente au împiedicat dezvoltarea ciupercilor pe pastele proaspete în 120 de zile. Un record care a devenit o speranță pentru a evita aruncarea alimentelor.