Sărbătorile de Paști reprezintă una dintre acele perioade din an în care ne bucurăm nu doar de compania oamenilor dragi, ci și de bucate tradiționale delicioase. Dacă nu avem grijă la ceea ce mâncăm, acest lucru poate îngreuna digestia și este posibil să se lase cu câteva kilograme nedorite. Gianluca Mech, creatorul faimoasei diete Tisanoreica, oferă câteva sfaturi prețioase despre cum ar trebui să procedăm pentru a nu avea parte de probleme digestive și de a scăpa rapid și sănătos de kilogramele în plus după Paști.
 
 
Înfometarea, cea mai mare greșeală
 
„Deși poate părea o metodă tentantă de a scăpa rapid de câteva kilograme, înfometarea nu reprezintă niciodată o soluție viabilă. Da, poate vă va ajuta să slăbiți rapid, însă nimic din ceea ce se întâmplă rapid nu rezistă în timp. Atunci când nu o să vă mai înfometați și reveniți la alimentația obișnuită, se va instala efectul yo-yo și riscați să acumulați chiar mai multe kilograme decât ați pierdut. În plus, înfometarea duce nu doar la eliminarea grăsimii, ci și a masei musculare. Ceea ce cu siguranță nu vă doriți. De asemenea, starea de sănătate poate avea de suferit pe termen lung”, explică nutriționistul Gianluca Mech. 
 
Nu alegeți produsele etichetate a fi „de dietă”, dar care conțin mult zahăr!
 
„Produsele din supermarket, etichetate a fi dietetice sau a avea un conținut scăzut de grăsimi sunt adesea considerate alegeri bune într-o perioadă în care vrei să slăbești. Surprinzător însă, efectul lor poate fi cel opus. Multe dintre aceste produse conțin mai mult zahăr pentru a avea un gust mai bun. De exemplu, o porție de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, cu aromă de fructe, poate conține până la 47 de grame de zahăr (aproape 12 lingurițe). În loc să mențină senzația de sațietate, aceste produse vor induce mai des senzația de foame, astfel că veți ajunge să mâncați și mai mult. Alegeți în schimb alimente nutritive, cât mai puțin sau deloc procesate”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech. 
 
Mâncați doar atunci când vă este foame!
 
„Ani la rând s-a crezut că e bine să mănânci des, la câteva ore distanță, pentru a preveni senzația de foame și a nu încetini metabolismul. Din păcate, asta poate duce la un număr prea mare de calorii consumat pe parcursul zilei. Varianta de succes ar fi ori să aveți 2-3 mese fixe pe zi, cu cantități controlate de mâncare, ori să mâncați doar atunci când vă este foame, la fel, controlat, dar nu seara, aproape de ora de culcare. Să consumați alimente sănătoase, să mâncați încet și în cantități moderate. Puneți-vă în farfurie o porție mică, iar după ce o mâncați, faceți o pauză de câteva minute. Abia apoi, dacă încă mai simțiți senzația de foame, vă mai puneți în farfurie. Este foarte posibil să nu mai fie însă nevoie de o nouă porție”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech. 
 
Beți apă!
 
„Apa este unul dintre cei mai puternici detoxifianți. Are nenumărate beneficii pentru sănătate, ajută la slăbit și inhibă senzația de foame. În plus, ajută organismul să metabolizeze grăsimile. Ea transportă substanțe nutritive importante către celule, ajută digestia prin formarea secrețiilor stomacale și menține starea de sănătate a rinichilor. Atunci când rinichii nu primesc suficientă apă pentru a funcționa corect, ficatului îi revine rolul de a elimina toxinele din corp. În mod normal, treaba ficatului este de a metaboliza grăsimea stocată și de a o transforma în energie. Dacă însă el preia funcția rinichilor, nu și-o mai poate îndeplini pe a lui”, explică Gianluca Mech. 

Nu uitați de detoxifierea organismului
 
„Există produse cu rol detoxifiant care ajută în a regla digestia, a elimina toxinele și a controla greutatea, însă recomand doar tot ce este natural. Spre exemplu, eu folosesc Depurativo Antartico, un sirop ce are la bază o metodă patentată de prelucrare a plantelor medicinale moștenită din generație în generație în familia mea. Depurativo Antartico este un supliment alimentar fără alcool, zahăr, conservanți, gluten și lactoză, care ajută la purificarea și drenarea organismului. Are o acțiune eficientă de purificare datorită acidului alginic, care este extras din algele antarctice Durvillaea. Acestea favorizează absorbția și eliminarea substanțelor nocive ale radicalilor liberi. Depurativo Antartico este suplimentul ideal pentru a contracara excesele unei alimentații incorecte și efectele nocive ale poluării mediului asupra corpului nostru”, spune nutriționistul Gianluca Mech.
 
Alegeți suplimente naturale pe bază de plante, dovedite științific.
 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: