Vopsirea ouălor de Paște poate fi o joacă de copii. Ba chiar îi puteți implica și pe ei în povestea asta. Ouăle curcubeu sunt deosebite și vor fi o pată de frumos pe masa de sărbătoare, lângă cele roșii, tradiționale.

Ouăle se spală bine și se degresează, apoi se pun la fiert. Între timp, putem pregăti vopseaua în boluri: punem culorile primare: roșu, galben, albastru, apă fierbinte și oțet.

Ouăle fierte se vopsesc pe rând, după o metodă simplă: le înfășurăm într-un șervețel și apoi, cu o pensulă sau o pipetă, aplicăm vopselele pe ou, prin șervețel, alternativ, pentru ca ele să se și întrepătrundă și să se formeze, astfel, toate culorile curcubeului: rosu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet.

Pentru un efect mai pastelat, puteți aplica vopseaua direct pe coaja oului. Pictați pe rând cu fiecare culoare, iar apoi folosiți un șervețel pentru a întinde vopseaua foarte bine pe suprafața oului. Astfel puteți face economie la șervețele, iar culorile vor fi mai deschise și efectul vizual va fi unul de marmură.

Indiferent ce metodă alegeți, nu uitați că la final, pentru a avea ouă lucioase și frumoase pentru masa de Paște trebuie să le ștergeți cu un șervețel îmbibat cu ulei.

Tags: Paste, oua, oua paste