Dacă vrei însă să îți impresionezi musafirii, îți dezvăluim care este ingredientul secret pe care să-l adaugi în aluat ca să iasă mult mai delicioase. 

Ingrediente

Se fac 12 clătite subțiri:

  • 125g făină simplă
  • 300ml lapte
  • Un ou
  • Un gălbenuș de ou
  • Ulei pentru gătit

Deși aceste clătite se prepară rapid, în doar cinci minute, este nevoie de o jumătate de oră pentru ca aluatul să stea pentru a obține rezultate cât mai bune.

Începeți prin a cerne făina într-un bol, apoi faceți o gaură în mijloc. Într-un castron, bateți oul întreg, apoi separați gălbenușul celui de-al doilea ou de albuș înainte de a adăuga gălbenușul în castron împreună cu un strop de lapte.

Se toarnă acest amestec în mijloc, apoi se amestecă cu făina, adăugând treptat jumătate din laptele rămas. Se acoperă și se lasă să se odihnească timp de o jumătate de oră. 

Se ia o tigaie antiaderentă și se unge cu puțin ulei, apoi se pun două-trei linguri de aluat în tigaie și se înclină tigaia astfel încât aluatul să se răspândească uniform.

Gătiți clătita la foc mediu-mare timp de 45-60 de secunde, până când apar mici găuri la suprafață, baza este ușor rumenită și marginea a început să se curbeze.

foto: shutterstock.com 

Tags: clatite