1. Le Camembert de Normandie
Este o branza clasica printre cele cu un miros pronuntat.
2. L’Epoisses de Bourgogne
Considerata o adevarata otrava pentru nari, aceasta branza este un rasfat pentru papilele gustative.
3. Le Maroilles
O branza recunoscuta pentru respiratia urat mirositoare de a doua zi dupa ce este consumata.
4. Le Livarot
Este o branza din lapte de vaca, cunoscuta pentru culoarea portocalie si... mirosul urat.
5. La Boulette d'Avesnes
Este o branza facuta din resturi de Maroilles, la care se adauga ierburi aromatice si un invelis de paprika. Cand e gata, devine o adevarata bomba olfactiva.
6. Le Pont Lévêque
La fel ca si alte branzeturi din Normandia, aceasta branza nu este tocmai prietenoasa cu narile.
7. Le Vieux-Lille
Este ruda cu Maroilles, dar miroase chiar mai urat decat aceasta.
Sursa foto
8. Le Fium’orbu
Originara din Corsica, este o branza facuta din lapte de capra. Invelisul este cel urat mirositor, cu o aroma pronuntata de praf de copt.
9. Le Roquefort
Nici celebra branza cu mucegai nu miroase mai bine. Doar ca nu este atat de puternic mirosul ei.
10. Le Vieux-Boulogne
Branza facuta din lapte crud de vaca, aceasta isi datoreaza mirosul neplacut crustei care este spalata in mod regulat cu bere.