Shakshuka se pregateste dupa gust si in functie de ce legume si condimente ai prin bucatarie. Asadar, poti folosi pasii de mai jos pentru a te ghida, dar te invitam sa adaugi si o nota personala retetei.
Ingrediente:
4-5 linguri de ulei de masline
1 ½ ceapa alba, tocata marunt
Sare grunjoasa
Piper proaspat macinat
4-5 catei de ustori, tocati marunt
1 ½ lingura chimion
1 ½ lingura sos harissa (sau pasta de ardei iute)
½ lingurita paprika afumata
1 lingurita fulgi de ardei iute
2 linguri de sos de rosii
1 conserva de rosii taiate cuburi
1 ½ lingurite de zahar
8 oua
1 cana de branza feta, maruntita
O mana de patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de pregatire:
Incinge uleiul intr-o tigaie mare. Pune ceapa la calit, cu sare, circa 5-7 minute. Adauga usutoriul, chimenul, sosul de ardei iute, fulgii de ardei, putina sare si piper. Gateste totul timp de inca 2 minute. Adauga sucul de rosii, rosiile la conserva si zaharul si lasa-le sa fiarba usor timp de 10 minute, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Gusta si mai adauga condimente daca simti ca e nevoie.
Cu ajutorul unei linguri, fa 8 “gauri” in sos si sparge ouale. Lasa-le pe foc pana cand albusurile sunt gatite, circa 10 minute. Poti sa grabesti putin gatirea punand un capac peste tigaie.
Dupa ce ai scos shakshuka de pe foc, presara deasupra ei putin ulei de masline, mai adauga sare si piper, si orneaz-o cu feta si patrunjel proaspat.
Serveste-o fierbinte, cu paine prajita din belsug.