1. Oua
Ouale sunt o super proteina. Ele ii au in compozitie pe toti cei 9 aminoacizi de care corpul tau are nevoie pentru a functiona la cote normale.
S-a demonstrat in numeroase randuri ca cei care mananca oua la micul dejun sunt satui pentru mai multa vreme, consuma mai putine calorii in restul zilei si pierd in greutate.
Studiile arata ca persoanele care mananca un mic dejun bogat, aleg alimente mai sarace in calorii pentru celelalte mese ale zilei.
2. Semintele de Chia
Semintele de Chia erau folosite ca "medicamente" in diverse culturi din America Centrala si de Sud pentru a preveni diabetul, obezitatea si bolile cardio-vasculare. Bogate in grasimi sanatoase, anti inflamatorii, proteine si fibre, aceste seminte iti dau senzatia de satietate pentru o perioada indelungata.
O singura lingura de seminte de Chia contine 2500 de miligrame de acizi grasi Omega 3, trei grame de proteine, 4,5 grame de fibre si multi fitonutrienti.
3. Scortisoara
Scortisoara este o arma excelenta pentru arderea grasimilor si pentru accelerarea metabolismului.
Consumul de scortisoara blocheaza absorbtia glucozei si sporeste actiunea insulinei care indeparteaza zaharul din sange. Actiunea sa anti-inflamatoare ajuta in lupta cu obezitatea si s-a demonstrat ca incetineste golirea stomacului.
4. Ghimbirul
Cunoscut ca un "remediu universal", ghimbirul are proprietati anti-inflamatoare, anti-hipertensive si stimuleaza tranzitul gastrointestinal.
De asemenea, potoleste senzatia de foame, accelereaza arderea grasimilor si poate fi folosit acasa pentru a calma durerile de stomac, constipatia, balonarea, disconfortul gastric, indigestia si greata.
ll poti pune in aproape orice: de la ceaiuri pana la prajituri, dar fiecare forma de prezentare are secretele ei. Te invatam ce sa faci cu ghimbirul crud, confiat sau pudra.
5. Avocado
Avocado este unul dintre putinele alimente care contin cantitati impresionante de grasimi anti-inflamatoare, o cantitate decenta de proteine, o multime de fitonutrienti si si multe fibre.
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: