Muraturile sunt o sursa excelenta de probiotice, bacterii sanatoase care se mai gasesc si in varza acra, iaurt, vin, paine, sos de soia si bere. Acestea au capacitatea de a calma si sistemul imunitar, de a reduce inflamatiile, de a reduce alergiile si durata racelilor, de a preveni aparitia diareei si a sindromului de col iritat, de a stimula raspunsul imunitar si chiar de a reduce riscul de aparitie a anumitor tipuri de cancer.
Exceptand iaurtul si muraturile, alimentele care contin bacterii vii au fost toate scoase din dieta (bacteriile din ketchup, muraturi procesate etc au fost distruse prin pasteurizare).
„Marea problema legata de dieta occidentala este ca nu ne hraneste flora intestinala, ci doar tractul gastrointestinal superior. Toate alimentele au fost procesate astfel incat sa fie absorbite rapid, fara a lasa nimic in urma si pentru tractul gastrointestinal inferior. Totusi, se pare ca fermentarea ar putea sa fie cheia pentru mentinerea sanatatii de la nivelul intestinului mare”, a declarat Stephen O'Keefe, de la Universitatea din Pittsburgh.
PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: