In procesul de fermentatie se nasc bacterii care, impreuna cu flora din organism, cresc imunitarea. Astfel, muraturile scad riscul reactiilor alergice si simultan cresc imunitatea fata de infectiile de sezon. Iar varza murata are efecte anti-cancerigene deoarece reducere inflamatia din organism.

O lingura de sare la un litru de apa rece adaugat peste legume, aceasta este reteta simpla de muraturi. Nu utiliza apa fierbinte pentru ca distruge vitaminele din legume. Astfel, in cateva saptamani, rezulta un produs perfect.

Muraturile conservate in sare sunt contraindicate in boli cronice de rinichi, in hipertensiune sau insuficienta cardiaca. Si trebuie consumate cu moderatie in diabet. Dar orice om sanatos poate si trebuie sa le consume in sezonul rece.

Indiferent de legumele pe care le pui la murat, evita in conservare zaharul si otetul. Muraturile se consuma langa leguminoase, cartofi sau carne. Varza murata spre exemplu contracareaza efectele nocive ale carnii rosii.

Substantele active din aceasta legume, chiar murata, participa la procesul de detoxifiere care se realizeaza permanent la nivelul ficatului.

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: