Murăturile erau consumate și foarte apreciate și de Napoleon, care își punea soldații să consume aceste preparate pentru a-și menține puterea. De asemenea, Cleopatra folosea murăturile pentru ritualurile de înfrumusețare și tinerețe. 

Care a fost însă prima legumă murată? 

Murăturile sunt amintite chiar și în Biblie. Conforma istoricilor, murăturile au apărut încă de acum 5000 de ani. Data exactă a apariției acestui preparat nu poate fi descifrată cu exactitate, insa se presupune că acestea au apărut încă din perioada mesopotamienilor, undeva în jurul anului 2400 î. de Hr.

Ceea ce foarte puține persoane știu este faptul că primele legume murate, care sunt menționate de două ori și în Biblie, au fost castraveții, de aceea istoricii cred că aceștia au apărut cu 3.000 de ani în urmă, în Asia de vest, Egipt şi Grecia. Primii castraveți ar fi fost puși la murat în India, pe Valea Tigrului. 

În anii 900 a fost adus în vestul Europei și mărarul, o plantă esențială pentru murături. Cu timpul, aceste alimente au devenit comune și în Anglia erau servite ca gustare. 

În secolul al XVI-lea, murăturile deveniseră o delicatesă. Cristofor Columb este cel care a adus castraveții murați în Lumea Nouă pentru prima dată. 

Sursa foto: shutterstock.com