Iată rețeta:

Ingrediente:

9 kg gogoșari;

9 linguri sare pentru murături;

1500 ml oțet (eu am pus de mere);

1500 gr zahăr;

O legătură frunze de țelină;

10 gr boabe muștar;

100 gr hrean.

Mod de preparare:

Se spală gogoșarii, se înlătură cotoarele și semințele și se taie în patru. Se pun într-un lighean, se adaugă sarea, oțetul și zahărul. Se lasă 24 de ore cu aceste ingrediente și se amestecă din când în când până se topește zahărul. O să lase atâta zeamă că o să plutească.

Se pun în borcane cu hrean, boabe de muștar și frunze de țelină și sănătate bună și noroc! Asta-i tot. O să vedeți că rămâne în plus suc de la gogoșari. Nu îl aruncați. Puteți să puneți hrean ras sau ardei iuți la murat pentru iarnă. 

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE