Salmonella sau alte bacterii sunt pericolele pe care banalul ou le poate ascunde si care iti pot provoca in cel mai fericit caz doar niste dureri de stomac, iar in cel mai rau caz o grava toxiifectie alimentara.

Citeste bine eticheta de pe cartonul de oua sau stampila pusa direct pe coaja oului. Acolo vei gasi data de expirare. Ghideaza-te dupa ea atunci cand cumperi oua. In momentul in care au expirat e mai bine sa le arunci, chiar daca le-ai tinut in frigider.

Citeste si : Ce trebuie sa stii inainte sa cumperi oua de la supermaket

Ce faci cu ouale fara stamplia?
Daca ai cumparat oua de la piata, de la rude care au gaini in curte, direct de la tarani sau fermieri, acestea nu vor avea stamplia obligatorie in marile magazine. E adevarat ca mergi pe incredere, dar chiar si asa nu tine si nu consuma ouale respective mai mult de 5 saptamani de la data cumpararii.

Unde tii ouale in frigider?

Ca sa prelungesti viata oului in frigiderul tau, nu il tine in pe usa frigiderului in lacasul special prevazut cu tavita. Usa este locul cel mai cald din frigider, iar ouale trebuie tinute in cea mai rece parte. Pune ouale pe raftul aflat cel mai jos in frigider, de preferat in cutia lor de carton, in care le-ai cumparat.

Vrei sa folosesti mai repede ouale care se apropie de data de expirare? Avem retetele potrivite pentru tine AICI.