In 1990, rata obezitatii in America era de 12%. In 2005, aceasta s-a dublat, iar in 2010 a ajuns la cifra ingrijoratoare de 35,7%. Daca americanii nu-si modifica dieta, avertizeaza un specialist american, se va ajunge la adevarate drame: peste 60% de americani obezi, 6 milioane de cazuri noi de diabet, 5 milioane de cazuri noi de boli cardiace si peste 400.000 de cazuri de cancer in urmatorii 20 ani.

Din nefericire pentru locuitorii din Statele Unite, exista o serie de substante periculoase care sunt aprobate de catre guvern, iar expertii in nutritie le numesc adevarate otravuri, pentru ca impactul lor asupra sanatatii este devastator.

1. Colorantii alimentari artificiali: se gasesc in aproape toate produsele din comert, de la bomboane la dulciuri si branzeturi. Acestia sunt de fapt niste derievati ai petrolului, folositi si pentru fabricarea benzinei, a motorinei, a asfaltului. Colorantii afecteaza dezvoltarea nervilor, creeaza hiperactivitate la copii si cancer cerebral.

Interzisi in: Norvegia, Finlanda, Austria, Franta si Marea Britanie.

2. Olestra sau Olean
Este un subtitut pentru grasimi, creat de Procter&Gamble pentru a inlocui uleiul de gatit. Se foloseste in producerea de cartfi prajiti si chipsuri. Aceasta substanta a fost inclusa insa in topul celor mai periculoase inventii, pentru ca impiedica corpul sa absoarba vitamine.

Este interzis in Marea Britanie si Canada.

3. Bromat de potasiu

Este in topul celor mai nocive E-uri folosita intens in produsele de patiserie, faina bromurata reduce timpul de coacere si costurile. Singura problema este ca provoaca leziuni renale, cancer si deterioreaza sistemul nervos.

Interzis in: Canada, China si Europa.

4. Azodicarbonamida

Se gaseste in paine, mancarurile congelate, produsele de patiserie ambalate. Se foloseste si pentru fabricarea saltelelor de yoga si a talpilor de adidasi. Doar ca provoaca astmul.

Australia, Marea Britanie si multe dintre tarile Europene.

5. Arsenic
In Statele Unite, se gaseste in carnea de pui. Practic, omoara oamenii foarte lent, dar sigur. Se foloseste pentru a da o nuanta de roz carnii.

Interzis in Uniunea Europeana.

Sursa: www.buzzfeed.com

Tags: alimente, America