Din fericire, poti sa-ti cureti ficatul prin alimentatie si sa-l ajuti sa se detoxifieze. Mai jos gasesti 5 alimente pe care te poti baza in acest sens.

1. Avocado

Avocado au un rol protector si reparator fata de ficat. Studiile cercetatorilor au ajuns la concluzia ca un consum mediu de 2-3 avocado pe saptamana stimuleaza auto-curatarea ficatului si fac o diferenta cand vine vorba de functionalitatea acestuia.
 
2. Usturoiul
Acest superaliment nu doar ca lupta cu infectiile si ca stimuleaza sistemul imunitar, dar este si unul din cele mai puternice alimente cu efect depurativ asupra ficatului. Iar asta datorita continutului bogat in sulf, despre care se stie ca activeaza enzimele ficatului responsabile cu eliminarea toxinelor din corp. Nu este de ignorat nici faptul ca usturoiul contine alicina si seleniu, doi compusi importanti pentru sanatatea ficatului.
 
3. Curcuma (turmeric)
Curcuma joaca un rol foarte important in eliminarea substantelor cancerigene pe care le ingeram zi de zi, protejand astfel ficatul. De asemenea, aceasta planta stimuleaza regenerarea celulelor hepatice. 
 
4 si 5. Lamaia si lime-ul
Daca bei un pahar de apa calduta cu suc de lamaie sau lime proaspat stors dimineata, la prima ora, iti imbunatatesti semnificativ sanatatea ficatului. Iar asta pentru ca aceasta combinatie stimuleaza producerea de enzime care ajuta mai apoi la detoxifiere.