Dave le serveste cafea si somon copiilor sai la micul dejun. Mananca ciocolata din plin,  nu ocoleste grasimile si isi cultiva singur fructele si legumele. Dieta conceputa de el l-a ajutat sa slabeasca 45 de kilograme si sa-si mareasca IQ-ul cu 20 puncte.

Una din recomandarile cu care a atras atentia a fost cafeaua cu unt, o cafea cremoasa despre care el zice ca este cea mai satioasa si energizanta cafea pe care o poti bea vreodata. Ideea a descoperit-o in Tibet: “Am descoperit puterea pe care ti-o da untul la 5486 metri inaltime, in Tibet. Am ajuns in casa unui localnic de la o temperatura de -23 grade Celsius si am fost intampinat cu un ceai cu unt. M-am intrebat de ce si am inceput sa fac cercetari”, povesteste el.

Ca sa o prepari, trebuie doar sa adaugi doua linguri de unt nesarat in ea, apoi sa o amesteci in blender 20-30 secunde pana devine cremoasa ca un Latte.

Dave mai sustine in cartea sa ca fiecare dintre noi isi poate controla biochimia organismului si sa depaseasca niste limite aparent imposibile. Iata ce zice despre cele mai comune ingrediente din alimentatia moderna:

Despre alcool: "Daca am de gand sa beau alcool, il aleg pe cel distilat. Berea si vinul sunt nefiltrate, asa ca s-ar putea sa fie cantitati mici de mucegai sau alte chimicale daunatoare. Vodca distilata este cea mai putin daunatoare."

Despre ciocolata: "Pentru mine, ciocolata nu este o placere vinovata. Este o grupa de alimente. Imi cumpar ciocolata cu 85% cacao"

Despre carne: "O farfurie de cina tipica familiei mele contine 3/4 legume, 1/4 proteine sanatoase si foarte putini carbohidrati, din morcovi sau dovleac placintar. Peste toate astea vine o sursa de grasimi, cum ar fi unt sau guacamole". Familia Asprey consuma 20-30 avocado pe zi. 

Sursa: wellandgood.com