Din luna iulie cateva provincii din Japonia au inceput exportul de pepeni rosii in forma de cub in toate magazinele din tara, dar si la Moscova, in Canada sau in alte colturi ale lumii.

Pepenii atat de aratosi au fost creati initial pentru a fi mai usor de transportat si depozitat in frigiderele magazinelor, dar aspectul lor spectaculos vine cu un pret. Pusi sa creasca sub o cutie de sticla si metal, pepenii in forma de cub nu ajung niciodata sa fie copti in momentul in care ating forma perfecta.

Un pepene de marime medie ajunge sa cantareasca aproape 6 kg si se vinde cu preturi intre 100 si 300 de dolari bucata in magazinele gourmet din Tokyo sau alte metropole japoneze. Anul trecut aceste fructe spectaculoase au fost apreciate si de rusi care au platit pentru ele in magazinele din Moscova 860 de dolari.

Anul acesta comenzile din toata lumea se ridica la 400 de bucati, care vor fi produse de 6 fermieri priceputi. Acestia spun ca in spatele formei atat de ciudate sta o munca titanica, pentru ca pepenii cub trebuie verificati zilnic si urmariti in perioada de crestere. Orice zi in plus peste momentul de culegere poate ruina tot aspectul pentru ca pepenele se crapa.

De ce ar plati cineva atat de mult pentru un pepene din care nu poate gusta nicio bucatica? In Japonia, traditia spune ca fructe oferite in dar sunt considerate produse de lux. Acesta este un gest obisnuit mai ales in perioadele de vara si de iarna. Pepenii sunt oferiti deseori cadou gazdelor atunci cand mergi in vizita pentru a-i folosi ca o decoratiune in casa.

Sursa si foto: www.buzzfeed.com