Nu e nimic mai savuros decat o felie de pepene rubinie din care sa musti cu pofta. E un desert sanatos si natural, o sursa de hidratare si racoare pe canicula. Iti propunem ca vara asta sa schimbi abordarea si sa consumi altfel penenele rosu. Nu trebuie sa stii retete complicate. Iti spunem cele mai simple variante in care sa il folosesti si sa te bucuri de dulceata lui.
1. Transforma-l in limonada
Pentru ca pepenele rosu contine 92% apa nu va fi greu sa il transformi in stare lichida. Paseaza cu un blender bucati de pepene rosu, suc de lamaie si coaja rasa de lamaie.
Adauga miere si vei obtine o bautura racoritoare pentru toata familia.
Foto: www.oprah.com
2. Pune-l pe bat
Aseaza pe bete de frigarui sau pe scobitori, cubulete de pepene rosu, felii de castravete, bucatele de ton si felii de ridichii, stopeste-le cu o vinegreta si vei avea cea mai rapida gustare-aperitiv.
Foto: www.oprah.com
3. Serveste-l langa branzeturi
Este cea mai gustoasa combinatie, iar pepenele rosu se potriveste langa o multime de feluri de branza. Il poti servi cu branza de capra sau parmezan, dar cea mai buna alegere este feta, o branza cremoasa si densa care echilibreaza pepenele zemos si crocant.
4. Transforma-l in granita
E mai usor de pregatit decat o inghetata,iar daca o servesti unor adulti poti pune in ea si un strop de alcool. Tehnica este simpla, iar reteta e usor de pregatit.
5. Rumeste-l pe gratar
Astfel, poti transforma pepenele in garnitura perfecta pentru carnuri slabe, pentru fructe de mare si mancaruri picante. In cateva minute pe carbunii incinsi, pepenele se rumeneste usor, pierde foarte putin din apa si devine mai putin dulce.
Foto: www.oprah.com