Într-o dimineață oamenii au găsit totul acoperit cu coji de boabe de soia. Adrienne Van Halem, rezident în orașul canadian, s-a trezit dimineața și a ieșit cu câinele la plimbare. Nu mică i-a fost mirarea când a văzut totul acoperit cu coji albe. Femeia în vâstă de 37 de ani a crezut că autoritățile municipale au împrăștiat din greșeală sare pe șosea, pe trotuare și în curțile din cartierul ei.

"Erau coji albe care acopereau totul. A nins cu soia'"

"Dar când m-am apropiat, mi-am dat seama că nu era deloc sare. Erau coji albe care acopereau totul. Era o ninsoare de boabe de soia", a spus ea.

Femeia a distribuit imagini cu mașina ei acoperită cu coji de soia pe Reddit și pe grup de Facebook, unde oamenii au îndemnat-o să contacteze rapid autoritățile locale. 

Alții, însă, au spus că prezența ocazională a cojilor de soia face parte din viața obișnuită din Hamilton, un oraș industrial aflat la o oră la sud-vest de Toronto.

„În copilărie, acolo zăpada era neagră, iar mașina era murdară. Când locuiești lângă o fabrică, trebuie să fii pregătit pentru astfel de lucruri”, a scris un utilizator al rețelelor sociale.

Cojile de soia au fost eliberate în aer din greșeală

Tânăra, care locuiește pe aceeași stradă cu o fabrică de procesare de soia operată de compania americană Bunge, a contactat firma pentru a vedea dacă au o explicație.

A doua zi a primit un mesaj care îi confirma că reziduurile de soia au fost eliberate accidental după ce un filtru s-a defectat. Firma care a provocat căderile de soia, cu sediul în St Louis, are afaceri anuale de 40 de miliarde de dolari. Reprezentantul companiei a dat asigurări că deversarea cojilor nu a reprezentat niciun risc pentru sănătate sau siguranță, nici pentru vecini, nici pentru angajați.

În semn de despăgubire, Van Halem spune că a primit un certificat cadou pentru cel mai ieftin pachet de curățare a mașinii la o spălătorie auto locală.

Ea și soțul ei erau conștienți de faptul că unitățile de procesare alimentară aveau antecedente de eliberare accidentală de produse în aer atunci când și-au cumpărat: "Înțelegem că este una dintre realitățile care vin odată cu traiul într-o zonă semi-industrială".

În 2020, o fabrică a deversat accidental zahăr într-un cartier.

Foto shutterstock.com / Facebook Adrienne Van Halem

Tags: Soia, Canada, zahar