Business Magazin a scris povestea a doi elvetieni care, in ultimii cinci ani, au ajuns sa lucreze 2.500 de hectare de teren in mijlocul Carpatilor si sa creasca 2.100 de vite, in speranta de a cuceri piata europeana a carnii de vita.

Samuel Widmer si Stefan Jung au venit in Romania in 2008, pentru prima oara, si au construit ferma de vaci in localitatea Marpod din apropierea Sibiului. Carnea procesata la un abator partener sau animalele vii ajung mai ales la export, pe pietele vestice ale Europei, dar cei doi intentioneaza sa vanda mai mult si pe piaţa locala, unde negociaza in prezent cu doua lanturi de hipermarketuri.

“Vrem ca in viitor in Europa sa nu se mai vorbeasca atat de mult despre carnea de vita din Argentina, ci de carnea de vita premium din Carpati”, isi exprima obiectivul ambitios Samuel Widmer, manager general al Karpaten Meat Romania. Impreuna cu partenerul lui de afaceri, Stefan Jung, a pariat pe rasa de vita de carne premium Angus Aberdeen, al carei pret pentru un kilogram de muschi poate sa ajunga si la 50 de euro.

Ce parere aveti? V-ati dori sa incercati carnea de vita din Carpati?

Povestea completa a celor doi fermieri elvetieni o puteti citi pe Businessmagazin.ro.