Cercetatorii care au studiat sanatatea cardiovasculara spun ca o ceasca de cafea fiarta la ibric ar putea fi explicatia pentru care locuitorii din insula greceasca Ikaria ajung la respectabila varsta de 90 de ani.

Medicul Gerasimos Siasos de la Scoala de Medicina a Universitatii din Atena spune ca numai 0.1% dintre europeni ajung sa implineasca 90 de ani. Procentul este sensibil mai mare pe insula Ikaria unde 1% dintre locuitori ating aceasta varsta, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate ale longevitatii. Nu numai ca traiesc mai mult, dar locuitorii din Ikaria sunt si mai sanatosi in comparatie cu alti europeni, spun cercetatorii.

Acestia au studiat sanatatea cardiovasculara, diabetul si alte probleme medicale in cazul a 71 de barbati si 71 de femei de pe insula. Le-au analizat stilul de viata si obiceiurile alimentare si asa au aflat ca 87% dintre ei consuma cafea greceasca la ibirc.

“Cafeaua greceasca fiarta la ibric este bogata in polifenoli si antioxidanti si contine doar o cantitate moderata de cofeina, avand mai multe beneficii in comparatie cu alte bauturi pe baza de cafea”, spune medical Gerasimos Siasos.

Sursa: www.upi.com