Iată ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra carne de miel din piață sau din supermarketuri: 

Culoarea roz 

Carne de miel proaspăta are culoare roz, trebuie să aibă un aspect curat și suprafața uscată. Daca are o nuanță închisă, este lipicioasă sau umedă nu o cumpăra sub nicio formă. Asta înseamnă că mielul a fost tăiat de ceva vreme, iar carnea a fost congelata și de decongelată înainte de a fi pusă la vânzare. 

De asemenea, pielea unui miel proaspăt tăiat trebuie să aibă culoarea galbenă spre alb. Dacă are o nuanță mai închisă, e clar că nu este proaspătă. 

Mirosul, foarte important 

Carnea de miel proaspătă are un miros specific de oaie, însă nu trebuie să fie un miros înțepător. Dacă acesta este prea puternic sau lipsește, nu e cazul să cumperi acea carne. 

Inspectorii sanitari atrag atenția că nu trebuie să cumpărăm sub nicio formă carne de miel de la persoane neautorizate. Carnea de miel trebuie să aibă ștampilă sau etichetă pe care să fie specificate proveniența și data sacrificării. Dacă aceste informații lipsec, carnea nu este sigură pentru consum. 

La ce să fii atent când cumperi un miel întreg 

Dacă alegi să cumperi un miel întreg, trebuie să fii atent la cap. Ochii unui miel recent sacrificat sunt limpezi și sticloși. Dacă a fost tăiat de câteva zile, ochii sunt tulburi. De asemenea, un miel bun pentru consum trebuie să aibă peste 14 kilograme. Dacă mielul este prea tânăr, carnea este plină de colagen și greu de digerat.