Un nou sortiment de bere, denumit Celest Jewel, include in reteta sa de preparare o anumită cantitate de praf lunar si a fost lansat pe piata de o companie americana cu scopul de a celebra echinoctiul de toamna din acest an.

Noul tip de bere a fost creat de compania Dogfish Head din statul american Delaware, in colaborare cu ILC Dover, o alta companie locala, renumită pentru faptul ca a creat costumele purtate de astronautii americani in timpul misiunilor din seria "Apollo".

Potrivit creatorilor sai, Celest Jewel are o aroma de "malt cleios, paine prajita, caramel fin" si "un usor gust de ierburi amarui". Praful lunar contine in principal minerale si sare, ajutand procesul de fermentare a drojdiei, oferind totodată "o aroma telurica subtila, dar complexa".

Berea Celest Jewel are o concentraţie de alcool de 5%, iar cutiile cu bere sunt comercializate alaturi de o serie de suporturi fabricate dintr-un material folosit la confectionarea costumelor de astronauti. Toate materialele folosite la fabricarea acestor suporturi rezista la conditiile vitrege din spatiu - temperaturi care oscilează intre +156 grade Celsius si -156 grade Celsius -, impactul cu un micrometeorit care se deplaseaza cu viteza de 18 kilometri pe secunda, radiatii solare si vidul cosmic.

Berea Celest Jewel este comercializata deocamdată doar in Statele Unite, fiind inclusa in meniul barului pe care compania Dogfish Head il deţine in localitatea Rehoboth Beach din Delaware.

Aceeasi companie a creat in trecut si alte sortimente insolite, precum Chicha - pe baza de porumb si saliva -, Midas Touch - care include sedimente gasite in vasele cu bauturi descoperite in mormantul regelui Midas, gasit pe teritoriul actual al Turciei -, dar si Chateau Jiahu - continand ingrediente asemanatoare acelora dintr-o bautura veche de 9.000 de ani, gasita langa un dig din China.

Sursa foto: www.dogfish.com