Este clar că, atunci când mâncăm și bem mai multe calorii decât consumăm, acest lucru duce la creșterea în greutate.

Renunțarea la lucrurile care ne plac este dificilă, dar un expert a spus că nu este întotdeauna cheia pentru a vă atinge obiectivele.

Antrenorul personal Sam Prynn a declarat că numărarea caloriilor este un lucru la care majoritatea oamenilor apelează atunci când încep o dietă.

Sam, care este co-fondator al StrongHer din Bethnal Green, Londra, a declarat că trambulinele dietei sunt ceva în care pot cădea chiar și antrenorii personali.

"La început, tot ce am mâncat cu adevărat a fost pui, orez și broccoli. Asta e o porcărie și nu este sustenabil".

Antrenoru a spus că, dacă vrei să slăbești, într-o anumită măsură, trebuie să urmărești ceea ce faci, dar a explicat că asta nu înseamnă că poți mânca doar frunze de salată.

"Totul este să planifici ceea ce faci. Poți să bei o bere sau o pizza, dar dacă faci asta, atunci poate că trebuie să fii mult mai atent la ce mănânci în restul zilei."

"Nu este nevoie să elimini anumite lucruri. Doar planificați-vă, dacă doriți o băutură mare vineri seara, atunci reduceți berile pe parcursul restului săptămânii."

Sam a spus că a urmat întotdeauna regula 80/20 - care constă în a mânca alimente pe care știi că ar trebui să le consumi - cum ar fi legume și carne slabă - 80 la sută din timp și în a mânca alimentele pe care le dorești, cum ar fi berea și ciocolata, 20 la sută din timp.

"Poți să bei o bere în proporție de 100 la sută și să te menții pe drumul cel bun", a adăugat ea.

Sam a subliniat, de asemenea, că este bine să mănânci din când în când câte puțin din ceea ce îți place, dar a adăugat că, dacă vrei să slăbești, trebuie să ai un deficit caloric.

Acest lucru înseamnă că trebuie să consumați mai puține calorii decât ardeți prin activitățile zilnice și prin exerciții fizice.