1. Porumbul

Este modificat ca sa isi creeze singur propriul insecticid. Tone de porumb modificat genetic sunt introduse in consumul de masa, desi studiile pe soareci au aratat ca creeaza probleme de fertilitate.

 2. Soia

Soia a fost modificata genetic ca sa reziste actiunii ierbicidelor. Produsele pe baza de soia, precum faina de soia, tofu, ulei de soia, produse de patiserie, pot crea probleme de fertilitate si chiar pot spori infertilitatea.

 3. Orezul

Este un aliment de baza in Asia de sud-est, iar in Europa este considerat o garnitura foarte sanatoasa. Ce nu se stie insa este ca orezul este modificat genetic pentru ca are in compozitie o cantitate mare de vitamina A. Mai mult, exista rapoarte conform carora in Statele Unite se cultiva soiuri de orez ce contin gene umane. Da, ati citit bine - acest orez va produce anumite proteine pe care organismul uman le va folosi ca anti-diareic.

4. Rosiile

Nici nu mai este un secret ca rosiile din supermarket sunt complet diferite de cele din gradina bunicii. Iar asta pentru ca sunt modificate genetic ca sa reziste cat mai mult timp pe rafturi. Asa ca raman rosii si frumoase ca si cum ar fi abia culese. 

 5. Lactatele

S-a descoperit ca 22% din vacile din Statele Unite au fost injectate cu hormoni de crestere pentru a-si creste productia de lapte. Tocmai de asta cercetatorii avertizeaza ca laptele este cancerigen – consumat in cantitati mari, acesta este cu atat mai periculos la femei, cu cat hormonii le deregleaza organismul.