1. Laptele - o saptamana dupa
Daca este tinut in frigider, este bun de baut chiar si dupa o saptamana. Bineinteles, daca are un gust sau un miros ciudat, arunca-l.

2. Ouale - 3 saptamani dupa
Daca ai cumparat un carton mare de oua si nu ai apucat sa le mananci pe toate la timp, nu le arunca asa de repede. Adevarul este ca ele rezista mai mult decat zice termenul lor de valabilitate. Fa o omleta cat mai repede.

3. Painea - 6 luni in congelator
Teoretic, o paine nu rezista mai mult de o saptamana fara sa se strice. Nu si daca o pui in congelator, unde rezista cateva luni.

4. Sucurile -  1 an
Daca nu le deschizi, sucurile rezista si pana la un an, tinute la frigider. In general, pe etichete apare data pana la care acele alimente sunt in stare proaspata, nu data la care nu mai sunt bune de consumat.

5. Branza - 3 luni dupa
Nu ne inchipui cum cineva ar avea branza in frigider si ar uita sa o manance. Daca se intampla asta, expertii in nutritie sustin ca poate fi consumata chiar si la trei luni dupa termenul de valabilitate. Chiar si atunci cand prinde mucegai - acesta trebuie doar indepartat, iar branza poate fi consumata in siguranta.

Sursa: uoregon.spoonuniversity.com