Pesticide in fructe si legume

Daca nu iti cumperi produse organice, atunci cu siguranta fructele si legumele pe care le pui in sacosa de cumparaturi au fost tratate cu pesticide. Ce solutii ai in aceste conditii? Daca iti permite bugetul, sa le cumperi doar in varianta organica, iar daca nu, sa le speli foarte bine inainte sa le consumi.

Hormoni in laptele de vaca

Cand vine vorba de consumul de lapte, parerile, inclusiv cele ale expertilor in nutritie, sunt impartite. Insa cu totii pot sa cada de acord asupra unui lucru: fermierii folosesc hormoni si antibiotice. O data ca sa previna imbolnavirea vitelor, apoi ca sa creasca productia. Din pacate, efectele asupra sanatatii sunt foarte grave: hormonii pot contribui la sporirea riscului de cancer la colon, la sani si la prostata.

Arsenic in carnea de pui

Acel pui mare si cu carne roz nu a crescut atat de natural cum vrem sa credem. Din nefericire, puii sunt hraniti cu antobiotice pe baza de arsenic, care ajunge mai apoi in corpul nostru.

Coloranti artificiali aproape peste tot

Cel mai greu de evitat sunt colorantii artificiali pe care, din pacate, ii gasim in aproape toate ingredientele de pe piata. Iar efectele asupra sanatatii noastre nu sunt deloc de ignorat.

Sursa: epicurious.com