1. Nu o sorbi
Daca in China chiar se recomanda acest lucru, in Europa nu este cazul. Incearca sa faci cat mai putine zgomote.
2. Nu ignora garniturile
O supa/ciorba vine acompaniata de mai multe garnituri - ceapa, ardei iute, nu e cazul sa le ignori. Le poti lua cu mana fara probleme.
3. Bouillabaisse
Este o supa cu peste, crustacee si legume, specifica sudului Frantei. Pentru ca are multe feluri de fructe de mare, ca sa o mananci trebuie sa te folosesti de toate uneltele alaturi de care vine insotita: lingura de supa, furculita de fructe de mare, cutit si cleste pentru crustacee. Foloseste bolul gol de pe masa ca sa arunci.
4. Daca ai crutoane
Sunt servite intr-un bol mai mic, asa ca le poti lua cu lingura ori de cate ori vrei sa le adaugi in supa.
5. Supa de ceapa frantuzeasca
Pe cat de bine arata, pe atat pare de complicat sa o mananci. Este, ce-i drept, insa poti invata cum sa procedezi, mai ales daca esti la un restaurant pretentios. Mai intai de toate, trebuie sa scapi de branza topita de deasupra. Invarte o cantitate mica de branza pe lingura, apoi tai-o apasand lingura de peretii bolului sau folosindu-te de un cutit. Dupa ce ai mancat toata branza topita, poti sa te bucuri de supa - painea nu va sta in calea fericirii tale.
6. Nu sufla in ciorba
Niciodata sa nu faci asta. Asteapta pana se raceste mancarea.