Anna Post, stra-stranepoata lui Emily Post, o autoare americana celebra pentru regulile de eticheta, a explicat pentru TED cum se aranjeaza o masa “ca la carte”.
Iata cateva dintre regulile pe care trebuie sa le stii:
1. Foloseste intotdeauna un suport pentru farfurie sau o fata de masa, pentru ca vasele sa nu stea direct pe masa.
2. Incepe cu tacamurile pentru felul principal, asezand furculita in partea stanga, iar cutitul in partea dreapta (asa cum le vei si folosi apoi ca sa mananci). Atentie: puine cutitul ntotdeaua cu lama indreptata catre farfurile, nu catre exterior. Apoi, cand incepi sa mananci, foloseste tacamurile dinspre exterior spre interior. Lingurita pentru desert se pune in partea de sus a farfuriei.
3. Farfuria de paine se pune in partea din stanga sus.
4. Paharele de apa si vin se pun in partea din dreapta, in ordinea urmatoare: primul, in stanga, este paharul de apa, iar in dreapta lui vine cel de vin.
5. Servetelul de masa se pune in stanga furculitelor. Daca insa nu ai prea mult spatiu, il poti pune pe farfurie.
Vezi mai multe in video-ul de mai jos marca TED: