1. Bacsisul este considerat un gest rautacios si chiar insultator.
Ba chiar unii chelneri s-ar putea sa nu inteleaga de ce le oferi bani si sa alerge dupa tine sa ti-i inapoieze. In schimb, se accepta ca atunci cand vrei sa-ti arati recunostinta fata de o persoana, sa-i lasi un mic cadou in schimb.

2. Mancatul pe strada este considerat de prost gust
Daca la noi si in alte tari din Europa este o practica banala, acceptata de toata lumea, japonezii nu o apreciaza si cu siguranta vor ridica niste sprancene. Singura exceptie o fata savurarea unei inghetate pe strada, care este permisa.

3. Atunci cand mergi in vizita, este obligatoriu sa aduci un cadou
O invitatie in casa cuiva este considerata o onoare in Japonia, drept pentru care trebuie sa ii aduci intotdeauna un cadou gazdei. Iar daca tie ti se ofera un cadou, nu trebuie sa-l refuzi sub nicio forma.

4. Cand ti se goleste paharul, nu-l umple singur
Este din nou un gest interzis in Japonia. Tu trebuie sa torni de baut celorlalti oameni de la masa, iar ei trebuie sa se asigure ca nu ai paharul gol. De asemenea, nu gusta din bautura fara spui “Kanpai” (noroc) mai intai.

5. Este politicos, chiar recomandat sa sorbi preparatele pe baza de noodles
Ba mai mult, daca mananci silentios, japonezii vor considera ca nu-ti plac. Sorbitul mancarii are si un scop functional: pentru ca se consuma fierbinti, acest gest te ajuta sa o racesti.