Investește în pahare speciale pentru șampanie

Ca să te bucuri din plin de aromă șampaniei și de caracterul de spumant al băuturii, ai nevoie de niște pahare lungi. Acestea nu trebuie răcite înainte de consum și trebuie clătite doar cu apă.

Răcește-o corect

Șampania se servește rece, dar nu prea rece. Temperatura la care mirosul și aromă vinului se pot aprecia cel mai bine este de 7 grade Celsius.Nu o răci niciodată în congelator - ideal este să o răcești în apă cu gheață sau în frigider. 

Deschide sticla fără incidente

Ca să deschizi șampania cu ușurință, înclină sticlă la 45 de grade, cât mai departe de cei din jur. Atenție! Să deschizi corect nu înseamnă să arunci cu șampanie în jur și să faci multă spumă - dopul trebuie să iasă cu ușurință, cu puțîn zgomot, iar concentrația băuturii trebuie să rămână în sticlă. 

Servește în cupe

Cupele de șampanie trebuie să fie foarte aproape de sticlă atunci când o deschizi. Toarnă cât un deget în fiecare pahar și așteaptă să scadă spumă, după care poți turna până la două treimi. 

Ține paharul corect

Probabil unul din cele mai importante aspecte, deși neglijate de foarte multe persoane, este că o cupă de șampanie se ține întotdeauna de picior. Fără excepții. Șampania este o băutură elegantă și trebuie savurată că atare. Bea câte puțîn și bucură-te de aromă. Și de ce mai vrei tu!

Happy Valentine's!

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA SHARE ÎN BUCATE: