Cum le fierbi: nu le rupe niciodata in bucati mai mici. Pastele se pun la fiert intregi, iar pe masura ce se inmoaie in apa, le apesi cat sa intre in oala. Nu uita sa pui sare in apa.
In ce se servesc: desi ai crede ca farfuria plata este cea mai buna optiune, italienii prefera bolurile, sau piatto fondo cum le numesc italienii. Astfel, pastele sunt mai usor de mancat, iar sosul nu se imprastie.
Cum se mananca: Sub nicio forma cu un cutit. Chiar daca sunt lungi, pastele nu trebuie taiate. Cat despre combinatia lingura-furculita, nici aceasta nu este pe placul italienilor. Ei sunt invatati inca de mici sa se foloseasca de peretii bolului ca sa invarta pastele pe furculita (secretul este sa iei mai putine si din laterala, nu direct din mijlocul bolului). Daca nu te descurci asa, poti sa folosesti o lingura.
Cum aranjezi sosul: daca vei primi lingura la paste, foloseste-o, impreuna cu furculita, pentru a amesteca pastele cu sosul. Apoi, renunta la ea.
Paste cu paine? In unele restaurante primesti si paine la portia generoasa de paste. Aceasta este pentru final, ca sa o inmoi in sosul ramas si sa cureti farfuria. “Fare la scarpetta” ii zic italienii acestei practici.