Nu ar trebui sa te mire prea tare daca vezi baruri care servesc espresso in  centrele comerciale mari. Italienii se opresc, servesc rapid un espresso si isi vad mai departe de cumparaturi. Iar daca ceri un latte, s-ar putea sa primesti o cana de lapte. Tocmai de aceea, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa bei o cafea in italia.

Barurile sunt de fapt cafenele

Daca stai si te uiti la cate baruri sunt, ai putea zice ca italienii au o problema serioasa cu bautura. In realitate, singura bautura de la care nu pot sa se abtina este cafeaua. Iar termenul caffe nu inseamna cafenea :)

Italienii beau cafea stand la bar

Oricat de ciudat ti s-ar parea tie, italienii isi servesc cafeaua direct de la bar, ca pe un whiskey. Ei nu au obiceiul sa stea ore intregi intr-o cafenea. Beau un espresso sau un cappuccino si isi vad mai departe de treaba. Uneori, chiar beau un espresso direct din picioare,la bar, doar pentru energie. 

Nu bea cappuccino dupa amiaza

Daca ceri unul, s-ar putea sa fii privit ciudat. Italienii nu-l beau niciodata dupa pranz, pentru ca se considera ca laptele si spuma ingreuneaza digestia.

Invata sortimentele de cafea

Un latte cu care ne-au obisnuit Starbucks-ul sau cafenelele din Romania, in Italia este pur si simplu lapte. Sa nu te mire daca vei fi intrebat cum il vrei - cald sau rece. Espresso nu contine niciun X in pronuntie si nu exista in varianta lunga - ori bei un espresso, ori bei altceva mai slab. Iar in meniuri s-ar putea sa-l gasesti cu numele simplu de "Caffe". 

Caffe macchiato inseamna cafea cu o "pata"  de lapte (macchiato inseamna patat), iar Latte macchiato inseamna exact opusul: lapte "patat" cu putina cafea.

Citeste si Data viitoare stii ce sa comanzi la cafenea. Sortimentele de cafea explicate

Asa ca, atunci cand ajungi in Italia, stii ce ai de facut. Testeaza toate cafelele - oricum nu sunt scumpe - si consuma-le ca un adevarat italian.