Potrivit Stirileprotv.ro, Uniunea Europeana impune un procent maximum de apa de 4,5% in carnea de pui. Insa in Bulgaria cantitatea de apa si sare din carne ajungea sa depaseasca de cinci ori limita admisa. Unii producatori bulgari injectau puii cu apa in proportie de pana la 25%. Ce inseamna asta? Practic cei care cumparau un kilogram de pui, plateau de fapt 750 de grame de carne si 250 de ml de apa.
Tocmai de aceea autoritatile din tara vecina au declansat controale de amploare. Guvernul bulgar a luat masuri pentru limitarea cantitatii de apa, insa asta nu ne garanteaza ca se va respecta. In plus, se pare ca si romanii obisnuiesc sa injecteze puii cu apa si sare ca sa mai traga de cantar.
Chiar daca puiul, sarea si apa sunt toate naturale, daca le combini, rezultatul nu este tocmai cel mai bun. Dr. Mercola explica pericolele care se ascund in spatele acestor pui "naturali".
Sarea este unul din cele mai periculoase ingrediente din industria alimentara, deoarece produce hipertensiune, atac cerebral si boli de inima. Iar un astfel de pui ajunge sa aiba o cantitate periculoasa de sodiu, ceea ce sporeste toate aceste riscuri.