Cercetatori de la Universitatea Yale au supus studiului un numar de 112 persoane, pe care le-au impartit in doua grupe. In primul grup, participantii au beneficiat de sfaturi privind nutritia si au urmat un regim sarac in calorii. In celalalt grup, fiecare persoana a consumat ce a dorit, fara a primi vreun sfat.
Apoi, cercetatorii le-au cerut unor persoane alese la intamplare sa consume zilnic, in plus fata de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii). Celelalte persoane nu au mancat nuci timp de sase luni.
Dupa aceasta perioada, cercetatorii au constatat o scadere a colesterolului rau (LDL) si a colesterolului global in cazul persoanelor care consumasera zilnic nuci.
Desi nucile aduc beneficii organismului, datorita acizilor grasi, vitaminelor si mineralelor pe care le contin, trebuie sa se evite consumul excesiv, pentru ca sunt calorice si ar putea favoriza o crestere in greutate.