Frunzele verzi proaspete doar sa le consumati la cel mai scurt timp dupa recoltare. Doza uriasa de clorofila si enzimele creeaza un cocktail puternic. Din acesta se hraneste optim fiecare celula.
Semintele crude contracareaza cu forta radicalii liberi. Cand va expuneti la soare, la fum de tigara, la alimente cu potential cancerigen, asa cum sunt banalii cartofi prajiti, in metabolism apar radicali liberi. Nimic altceva decat molecule instabile, care pot duce la mutatii genetice periculoase. Toate lumea se inspaimanta de organismele modificate genetic. Fiecare om insa sufera mutatii genetice in fiecare clipa. Substantele care pot sa contrabalanseze radicali liberi sunt antioxidantii din hrana. Unii dintre cei mai eficienti provin tocmai din seminte.
Mierea cruda sau nepasteurizata si prusele crude ale stupului se inscriu si ele in categoria super-alimente.
"Mierea nu trebuie niciodata incalzita la peste 40 de grade Celsius. Se distug enzimele. Este drept ca atunci cand este incalzita la mai mult 60-70 de gade Celsius si este pusa in borcane, mierea arata mult mai bine, este mai fluida, ni se pare apetisanta", a spus Cecilia Caragea, consultant produse apicole. Dar nu va mai hraneste, spre deosebire de produsul viscos.
A patra mare categorie de super-aliemente vine din ape sarate. Alge, crustacee, pesti de apa sarata. Algele plus pestele inseamna o combinatie puternic alcalinizanta. Traiti doar intr-un mediu intern usor alcalin. Aveti nevoie asadar de apa usor alcalina, de alimente alcalinizante. Ca sa va prelungiti, de fapt, viata.
Frunzele verzi, semintele crude, produsele crude ale stupului si tot ce provine din apa sarata. Ati aflat inclusiv dieta care va scade din kilogramele nedorite si va hraneste. Va intoarce, de fapt, la origini. In ADN-ul dumneavoastra sunt codate toate aceste alimente.