De exemplu, o femeie care a participat la acest studiu a aratat o crestere a nivelului de zahar in sange de fiecare data cand a mancat o rosie, aliment considerat cu nivel scazut de zahar si grasimi, relateaza Le Parisien.
"Prima mare surpriza si descoperire izbitoare pe care am avut-o este marea variabilitate a reactiilor oamenilor la feluri de mancare identice", a rezumat cercetatorul Eran Segal de la Institutul de Stiinta Weizmann din Israel.
Cei 800 de participanti la studiu si-au controlat nivelul de zahar timp de o saptamana si au oferit probe de scaun pentru a le fi analizat microbiomul, monitorizandu-se indeaproape consumul alimentar. Niciun participant nu era diabetic, dar unii erau obezi si aveau o stare de sanatate apropiata de cea a unui pre-diabetic.
In loc de a urma diete standard, cercetatorii le-au sugerat o abordare mult mai personalizata, punand persoana in centrul regimului si nu invers, ceea ce a permis, nu doar sa-i ajute sa-si controleze nivelul de zahar, ci si sa-si imbunatateasca sanatatea, explica Eran Elinav, coautor al studiului.
Cercetarea a fost publicata in revista Cell Press.