1. Ciupercile
Sunt nelipsite din alimentatia romanilor pe timp de iarna, si nu degeaba. Atunci cand bunica le conserva pentru sezonul rece, stia ea ceva. Ciupercile au proprietati anti-virale, anti-inflamatoare si intaresc imunitatea. Sunt bogate in seleniu, care este un antioxidant puternic, cu rol in prevenirea mai multor forme de cancer. Consuma-le cat mai des - in salate crude, la cuptor, in zacusca, cu paste, sote.
Iti propunem si o reteta: Supa mediteraneana cu ciuperci
2. Varza chinezeasca
Varza Bok choy sau chinezeasca cucereste din ce in ce mai mult teren in Romania. E o sursa excelenta de vitamina K, despre care se stie ca joaca un rol esential in sanatatea oaselor. Este excelenta daca iti doresti sa slabesti, deoarece contribuie la o digestie sanatoasa, are un continut mare de fibre care asigura un tranzit intestinal sanatos si un aport caloric redus.
3. Broccoli
Isi merita din plin reputatia de aliment-minune. Este plin de fibre, de vitamina C, de calciu si antioxidanti, toate cu un aport caloric foarte mic. In aceasta perioada, te ajuta sa lupti cu frigul, iti intareste imunitatea si iti da energie.
Incearca-l si intr-o reteta gustoasa: Pui cu broccoli si lamaie
4. Telina
Este plina de fibre, de vitamine si potasiu. Are un rol important in lupta impotriva cancerului si este cel mai bun aliat in detoxifierea organismului.Si viata de cuplu poate beneficia de pe urma ei, deoarece echilibreaza hormonii din corp si combate impotenta si frigiditatea. Sezonul ei se incheie in decembrie, asa ca profita cat mai poti.
O poti savura in aceasta reteta: Supa bogata de iarna - Minestrone
5. Usturoiul
Este cel mai bun aliat pe care il poti avea in aceasta luna impotriva racelilor si a gripei. Usturoiul are si un rol important in lupta cu cancerul. Consuma-l cat mai des si te vei bucura de o sanatate de fier si de o aroma deosebita a mancarii.
Incearca-l intr-o reteta cu traditie: Ratatouille