1. Fasole verde
Cunoscuta si ca "pastai" in Romania, fasolea verde este foarte sanatoasa si o poti gati in numeroase moduri. O gasesti la piata, asa ca cumpar-o si include-o cat mai des in retete. Iti recomandam si noi o reteta.
2. Coacaze rosii
Sunt slabe in calorii si grasimi si pline de fibre, vitamina C, magneziu si potasiu. In plus, mai au un beneficiu foarte important: te scapa de pietrele la rinichi.
3. Bobul
Este putin mai mare decat fasolea si la fel de sanatos. Contine calciu, proteine, fibre, saruri minerale si vitamine (A, B, C).
4. Mazare
Am asteptat-o pe tarabe pentru ca e crocanta si gustoasa, potrivita in feluri principale si garnituri.
5. Vinete
Vinetele au toate calitatile unui aliment pentru slabit: sunt pline de fibre si de apa si au foarte putine calorii. Incearca doar sa eviti retetele in care trebuie prajite.
6. Sfecla
Plina de antioxidanti, sfecla protejeaza impotriva cancerului, a bolilor de inima si a inflamatiilor. Dulce in mod natural, plina de fibre si vitamina C, sfecla este o alegere excelenta. Consum-o in salate sau ca garnitura pentru mancarurile tale preferate.
7. Dovlecei
Au un continut ridicat de magneziu, vitamina C, fibre, potasiu, acid folic si vitamina A. Sunt usor de pregatit si se potrivesc langa alte legume, carnuri si branzeturi.
8. Castraveti
Sunt formati din peste 90% apa, iar asta ii face perfecti pentru fiecare zi. Contin fibre si vitamina C si reduc umflaturile - tocmai de asta se mai folosesc pentru ochi si pentru arsurile solare. Incearca sa ii incluzi in meniul zilnic si vei vedea schimbari. Vezi aici retete cu castraveti.
9. Fenicul
Apreciat in tarile mediteraneene, este putin folosit in bucataria noastra. Arata ca un bulb de ceapa crescuta excesiv, iar gustul lui te-ar duce cu gandul la prajitura. Daca mai ai nevoie de motive pentru care sa folosesti feniculul, pe langa gustul deosebit, iti spunem ca este o sursa inegalabila de vitamina C, vitamina A, antioxidanti, potasiu si fibre. Invata cum sa gatesti cu fenicul.
10. Anghinare
A fost inclusa in topul celor mai sanatoase 50 alimente din lume, si asta pe buna dreptate. Contine fibre, vitamine, dar si antioxidanti (este in top 10 alimente antioxidante). Tocmai de aceea este folosita si in industria farmaceutica.
Nu ocoli si fructele care inca sunt in sezon. Noi iti propunem retete cu caise, retete cu capsuni, retete cu zmeura, retete cu cirese, retete cu piersici proaspete. Sa ai o vara gustoasa si sanatoasa!