Nu toate alimentele se pastreaza mai bine la temperatura scazuta. Iata cateva pe care trebuie sa le tii departe de frigider.
1. Painea
Este unul din principalele alimente pe care sa nu le tii in frigider. Aerul rece nu o mentine mai proaspata, din contra, o face sa se usuce mai repede. Cel mai bine este sa o tii la temperatura camerei, nu mai mult de patru zile.
2. Usturoiul Usturoiului nu-i place frigul, ba chiar ii este foarte bine ascuns intr-un colt al bucatariei sau pe raftul camarii, unde poate sa reziste chiar si doua luni. Important este doar sa aiba nu fie inghesuit si sa aiba oxigen.
3. Cartofii Cartofilor nu le place frigul, iar o temperatura sub 7 grade Celsius se modifica gustul, textura si calitatea. De asemenea, nu trebuie tinuti in pungi de plastic. Ideal este sa-i tii in camara, intr-o punga de hartie.
4. Rosiile
Din momentul in care incep sa creasca in gradina, rosiile adora caldura. Chiar daca ai impresia ca stau mai bine in frigider, gustul are de suferit. Cel mai bine se mentin la temperatura camerei, ferite de lumina soarelui.
5. Ceapa
Are nevoie de un spatiu uscat in care circula bine oxigenul. Nu este cazul frigiderului. Aici, aerul este umed si rece, ceea ce face ca ceapa sa-si piarda din gust si sa se strice mult mai repede.
6. Cafeaua
Daca o tii in frigider, nu inseamna ca este proaspata la nesfarsit. Din contra. Mirosurile din frigider ii distrug aroma, iar cafeaua poate, la randul ei, sa distruga gustul altor alimente. Daca nu vrei ca branza ta scumpa sa miroasa a cafea, mai bine le tii separat.